Şerit led uygulamaları birçok alanda tercih ediliyor. Özellikle tak yapıştır özellikli olması nedeni ile birçok farklı uygulamada karşımıza çıkıyor. Gerek estetik gerekse de sanat anlamında bu tür ürünlerin kullanılması karşımıza çıkıyor. Bu tür özellikleri ile öne çıkan şerit led lerden çeşitli sanat ve tasarım ürünlerinin ortaya çıkarılması mümkün olabiliyor.

şerit led çeşitleri

Evlerde iş yerlerinde daha farklı renkler ile aydınlatma amacı ile kullanılan bu ürünler oluşturduğu ambiyans ile de müşteri beklentilerini karşılamak adına önemli artılar sağlıyor. Düşük voltaj seviyesinde uygulama anlamında insan sağlığını tehdit etmeyen özellikler taşıyor. Günümüzde bu tür kullanımları ile şerit ledlerin yaygın bir şekilde kullanılması sayesinde birçok farklı yerde bu tür sistemleri görüyoruz.

Şerit Led Nedir?

Küçük yüzeylere sahip ince iletken sistemlere verilen isim olan şerit ledler genellikle 12 V seviyesinde elektrik ile çalışabiliyor. Bu tür küçük voltaj seviyelerinde çalıştığından dolayı da birçok yerde önemli oranda tercih ediliyor. Esnek ve ince yapısı ile bu tür şeritlerin daha rahat kullanımı mümkün olabiliyor.

Şerit ledler metal, ahşap ya da cam gibi farklı yüzeylere yapıştırılıp kullanılabildiğinden dolayı da sıklıkla tercih ediliyor. Renk skalası oldukça geniş olduğundan dolayı bu led çeşitleri daha iyi bir görsellik sağlamak adına da tercih ediliyor. Genel olarak 1 metre boyutunda 60 tane şerit led bulunuyor. Normal şebeke elektriğini düşürmek amacı ile kullanılan adaptörler sayesinde de voltaj değerleri 12 V seviyesine indirilebiliyor.

Şerit Led Grupları

Şerit ledleri farklı gruplar altında sınıflandırmak mümkün olabiliyor. tek çipli şerit led ve 3 çipli şerit led olarak başlıca iki sınıfa ayrılan bu led grupları aynı zamanda ışık güçlerine göre de bu tür gruplara ayrılabiliyor. Bu tür ledler gerek iç mekan gerekse de dış mekan aydınlatma sistemlerinde tercih ediliyor.

Led ampüllerin kullanımı açısından silikonlu ve silikonsuz olmak üzere başlıca iki çeşidi bulunuyor. Şerit ledlerin silikonlu ve silikonsuz olarak ikiye ayrılmasının yanı sıra ışık gücü ve renk özelliklerine göre de farklı olarak sınıflandırılması mümkün olabiliyor.

Analog ve Dijital Şerit Ledler

Şerit ledler analog ve dijital olmalarına bağlı olarak farklı özellikler gösteriyor. şerit ledler arduino gibi kartlar ile programlanabilir ve yönetilebilir olmaları nedeni ile dijital olanların yanı adresleme ve kodlama yapılma özelliği olanların sıklıkla robotik uygulamalarda kullanıldığı görülüyor. Bu açıdan şerit ledler aynı zamanda kodlama amacı ile de kullanılabiliyor.

Analog şerit ledler aynı zamanda tek renkli şerit ledler ve rgb ledler olarak da ikiye ayrılıyor. Adresleme yapmadan voltaj değerine göre dış mekan ortamlarının farklı renklerde ışıklar ile aydınlatılmasında da analog olanlar tercih edilebiliyor. Bunun yanında analog ledler zaman ve yanma sırası gibi özelliklere daha fazla müsaade etmediğinden dolayı dijital ledler daha fazla tercih ediliyor.

Işık Güçlerine Göre Şerit Ledler

Aydınlatma gücüne göre şerit led modelleri tek çipli ve 3 çipli olmak üzere ikiye ayrılıyor. Aynı zamanda şerit ledlerin kenar ölçülerine göre de yine farklı modellerin kullanıldığı görülüyor. Tek çipli ve üç çipli şerit ledlerin çektiği akım değerleri 0,4 amper ile 1,5 amper arasında değişiyor. Bu tür özellikleri ile şerit ledler daha fazla ışık yayabiliyor.

Şerit ledlerin ışık yayma gücünün aynı zamanda metrede kaç adet olduğu ile de ilgisi bulunuyor. Metresinde 60 adet bulunan modeller ve metresinde 30 adet bulunan modeller yine tercih edilen modeller arasında yer alıyor. Bu tür farklı led leri istenilen yerlerde kullanmak mümkün olabiliyor.

İç ve Dış Mekana Göre Şerit Led Aydınlatma

İç ve dış mekanlarda kullanımına göre de şerit ledleri sınıflandırmak mümkün olabiliyor. dış mekanlarda kullanılan şerit ledlerin zarar görmesi ve oksitlenmesi daha sık görüldüğünden dolayı bu tür dış mekan uygulamalarında genellikle silikon şerit led sistemleri kullanılıyor. bu sayede uzun ömürlü kullanım mümkün olabiliyor.

Bunun yanında iç mekanlarda bu tür sistemlerin kullanımı önemli görülmüyor. Dış mekanlarda smd kısmının korunması adına silikonlu olması daha kaliteli kullanım imkanı sunuyor. Günümüzde bu tür özellikleri ile özellikle camekan aydınlatma sistemlerinde de bu tür uygulamalar ön plana çıkıyor. Beyaz ve diğer renk seçenekleri ile ışıklandırma yapmak bu şekilde mümkün olabiliyor.

Şerit Ledler ve Farklı Renk Kullanımı

Farklı renkler ile aydınlatma açısından önemli olarak görülen bir teknoloji olan RGB teknolojisi ile bu tür sistemlerin ara renklerde ya da istenilen renklerde aydınlatma yapması da mümkün olabiliyor. farklı renklerde led olarak farklı ürünler almaya gerek kalmıyor. RGB ledlerin aynı zamanda çeşitli renklerde kullanıma da oldukça kolay oluyor.

RGB sayesinde geniş renk seçenekleri ön plana çıkıyor. Ayrıca dijital olanlarda renklerin istenilen sıklıkta ve istenilen zaman diliminde değişmesi sağlanarak daha güzel bir görüntünün ortaya çıkması da mümkün olabiliyor. Programlanabilir özellikte olduğundan dolayı dijital ledler öne çıkan özellikler barındırıyor.

Analog Tek Renkli Şerit Led

Analog şerit ledler aynı zamanda 5v ya da 12v değerlerinde voltaj değerleri ile çalışıyorlar. Genellikle en sık görülen ledler arasında yer almakla birlikte bu tür ledlerin kırmızı, yeşil, mavi gibi değişik renklerini görebilmek mümkün olabiliyor. 

Rgb şerit led olarak da tercih edilen bu tür sistemlerin kullanımı oldukça basit oluyor. Temel olarak bu tür sistemlerin kullanımı aşamasında iki uç bulunuyor. Bu uçlara gereken voltaj değerinde akım verilerek çalıştırılması da mümkün olabiliyor. 

Rgb türünden olanlarda ise renk ayarlamalarını yaparak daha nitelikli kullanım ve istenilen renklerde kullanım görülüyor. Müşterilerin beklentilerine uygun renk tasarımları bu aşamada öne çıkıyor. 

Dijital Şerit Led

Şerit ledlere daha fazla hükmedebilmek adına tercih edilen dijital şerit ledler sayesinde şerit üzerinde bulunan tüm ledlere ayrı ayrı olarak müdahale edebilmek de mümkün olabiliyor. bu tür şerit ledlerin kullanımı ile birlikte ledlerin aydınlatma, parlaklık gibi değerlerinin ayarlanması da mümkün olabiliyor.

Bu kadar fazla oynamaya müsait olması nedeni ile bu tür sistemler ile harika efektler ortaya çıkarabilmek de mümkün olabiliyor.  aynı zamanda bu tür uygulamaların hayata geçirilmesi amacı ile kullanılan dijital şerit ledlerin yaygın olarak robotik uygulamalar için de tercih edilmesi mümkün olabiliyor. günümüzde birçok farklı alanda bu tür programlanabilir yani adreslenebilir özellikte ledler tercih ediliyor.

Şerit Led Güç Bağlantısı

Şerit ledler doğrudan 220 v altında çalışmazlar. Doğrudan yapılan bağlantılar sistemin zarar görmesine neden olabilir. Bu nedenle adaptör kullanarak voltaj değerinin 12 V seviyesine indirilmesi gerekebilir. 12 V dışında 5 V ve 24 V değerlerinde de şerit led kullanımı yaygın olarak öne çıkıyor.

Bu tür farklı voltaj değerlerine göre hazırlanmış adaptörler ile şerit ledlerin beslenmesi ve ışıkların yanması mümkün olabiliyor. bu nedenle gereken voltaj değerlerine sahip adaptörlerin seçimi öne çıkıyor. Aynı zamanda şerit ledlerin bozulmaması için de yine şerit ledin özelliğine uygun olan şerit ledlerin kullanılması gerekebiliyor. Bu tür doğru seçimler ile şerit ledlerin nitelikli kullanımı mümkün olabiliyor.

Şerit Ledler Nerelerde Kullanılıyor

Eğlence amaçlı olarak birçok farklı yerde kullanımın yanı sıra örneğin merdivenlerin yan kenarlarında da sıklıkla kullanılması mümkün oluyor.  Sinema salonlarında merdivenlerin yan kenarlanırın ışıklandırılmasında, özel günlerde vitrinlerin süslenmesi aşamasında da yine şerit ledler tercih ediliyor. 

Gerek dijital gerekse de analog şerit led sistemleri birçok iş yerinde evlerde ve daha birçok farklı sistemde tercih ediliyor. Günümüzde bu tür sistemlerin kullanımı aşamasında hızlı ve kaliteli çözümler ön plana çıkıyor. Geniş renk skalası arayanlar için de yine bu tür şerit ledler oldukça fazla imkan sunuyor. Genel olarak istenilen yere özel tasarlanan farklı renklerde şerit ledler ile nitelikli kullanım mümkün olabiliyor.

Şerit Led Fiyatları

Fiyat olarak şerit ledler oldukça uygun fiyata geliyor. Bunun yanında bu tür sistemlerin kimi özellikleri fiyat aşamasında önem taşıyor. Led ışık teknolojisinin giderek yaygınlaşması ile birlikte fiyatlar da daha uyguna geliyor. Uygun fiyatlar için internet siteleri önemli avantajlar sunuyor.

Bu tür sistemlerin yaygın olarak kullanılması fiyatları ve çeşitleri öne çıkarıyor. Kaliteli ve uygun fiyata birçok internet sitesinde bu tür ürünleri geniş renk ve ışık skalasında bulabilmek mümkün olabiliyor. günümüzde uygulama alanları oldukça geniş olduğundan dolayı üretim ve fiyat aşamasında da müşteri beklentilerini karşılayan çözümlere ulaşmak mümkün olabiliyor.

Farklı Şerit Led Modelleri

Çeşitli kullanım yerlerine göre tercih edilen farklı özellikte şerit led modelleri bulunuyor. Kenar ölçülerine göre isimlendirilen 5630 ya da 3528 gibi farklı modeller internet ortamında satışa sunuluyor. Yine model olarak tek çipli, 3 çipli ya da 8 çipli gibi farklı uygulamalar ile müşterilerin beklentileri karşılanabiliyor.

İç mekanlar ve dış mekanlar için silikonlu ya da silikonsuz modeller tercih ediliyor. Yine düz modellerin yanı sıra, hortum şeklinde modellerin de kullanımı mümkün olabiliyor. uzaktan kumandalı sistemler yine bu tür modeller arasında yer alıyor. 

Uzunluk olarak 5 metre ya da 3 metre gibi farklı seçenekler ön plana çıkıyor. Günümüzde bu tür uygulamalar ile beklentilerin karşılanması da mümkün olabiliyor.

Şerit Led Markaları

Başta aydınlatma ve ışıklandırma olmak üzere çeşitli kullanım amaçları olan şerit ledlerin yaygın olarak tercih edilen belli başlı markaları bulunuyor. Bu tür markalar ile müşterilerin daha kaliteli ürün temini de mümkün olabiliyor. en sık tercih edilen markaların başında CATA,  Ledavm, OOKAY, gibi modeller ilk sırada geliyor. 

Bu markaların ürünlerini gerek 12 volt gerekse de 5 volt ya da 24 volt olarak bulabilmek de mümkün olabiliyor. günümüzde gerek uzunluk gerekse de nitelik olarak farklı modellerin müşteriler tarafından tercih edildiği görülüyor. Neon özellikte olanından, çok renkli ya da tek renkli modellere varıncaya değin birçok farklı şerit led modelleri vitrinleri süslüyor.

Şerit Led Seçerken

Şerit led seçerken öncelikle kullanım alanı öne çıkıyor. Bunun yanında fiyat yine tercihleri etkileyen bir diğer unsur olarak göze çarpabiliyor. Bazı led modelleri diğerlerine göre daha uzun ömürlü oluyor. Bunun yanında iç mekan ve dış mekan uygulamalarında daha farklı tercihler öne çıkıyor.

Led modellerinin yaygın olarak kullanılması ile fiyatların düşmesi de ön plana çıkıyor. Müşterilerin ilgisini çekecek yenilikçi ürünlerin kullanımı ile birlikte istenilen özellikte şerit ledler ile farklı tasarımların ve görsel öğelerin sağlanması da mümkün olabiliyor. günümüzde bu tür uygulamalar ile müşterilerin beklentilerinin ekonomik olarak karşılanması da mümkün olabiliyor. şerit led seçerken internet siteleri ön plana çıkıyor.

Teklif alın veya bize ulaşın alanı!